معرفی و بررسی آلومینیوم اختصاصی
آلومینیوم اختصاصی به عنوان یک ماده نوآورانه و پرکاربرد، در دنیای امروز به ویژه در صنایع ساخت و ساز و خودروسازی جایگاه ویژهای یافته است. این نوع آلومینیوم با توجه به نیازها و درخواستهای خاص مشتریان طراحی و تولید میشود و به علت ویژگیهای منحصر به فردی چون سبکی، استحکام بالا، قابلیت بازیافت و عدم اشتعالپذیری، مورد توجه بسیاری از صنایع قرار گرفته است. در این مقاله، به بررسی جزئیات آلومینیوم اختصاصی، فرآیند تولید آن و کاربردهای متنوع این ماده در صنایع مختلف خواهیم پرداخت.
آشنایی با آلومینیوم اختصاصی
آلومینیوم اختصاصی به دستهای از آلومینیومها گفته میشود که طبق نیاز مشتری تولید و طراحی میشود. معمولا بخش بیشتر سفارشات آلومینیوم اختصاصی برای تولید درب و پنجره آلومینیومی است. شرکتها با بهرهگیری از دانش مهندسین و متخصصان حرفهای با استفاده از آلومینیوم اختصاصی محصولات زیادی را به بازار روانه میکند. یکی از مهمترین نکاتی که در زمینه تولید آلومینیوم اختصاصی وجود دارد کیفیت مواد اولیه آن است که روی خروجی نهایی پروفیلها تاثیر زیادی میگذارد. به طور معمول دو نوع آلومینیوم اختصاصی از خط کارخانهها بیرون میآید که نوع اول، بیلت آلومینیوم استاندارد بوده و از کیفیت و خلوص بالا برخوردار است.
نوع دوم، بیلت آلومینیوم بازیافتی است که خلوص آن به نسبت پایینتر است. برای تولید و طراحی آلومینیوم اختصاصی باید فرایند اکستروژن صورت بگیرد. اکستروژن در واقع همان فرایند شکل دهی به آلومینیوم است. این فرایند به تولید کنندگان اجازه ساخت انواع پروفیل آلومینیومی و اشکال مختلف از جمله استوانهای، لولهای شکل و حتی فرمهای پیچیده تا متراژهای بالا را میدهد. در اکستروژن کردن، آلومینیوم را به دمای ۵۰۰ الی ۶۰۰ درجه میرسانند تا در اصطلاح چکشخوار شده و بتوان به راحتی به آن فرم داد.
مزایای آلومینیوم اختصاصی
آلومینیوم اختصاصی دارای مزایای زیادی است که همین موارد باعث شده است تا انتخاب خیلی از صنایع برای تولید محصولات خود باشد. از این رو عرضه و تقاضا برای آلومینیوم اختصاصی در بازار بسیار زیاد است.
۱-سبک وزن بودن
آلومینیوم نسبت به دیگر فلزات مانند آهن، مس و برنج از وزن کمتری برخوردار است. این ویژگی باعث کاهش هزینههای تولید آلومینیوم اختصاصی و همچنین حمل و نقل آسانتر میشود.
۲-استحکام بالا
آلومینیوم اختصاصی از مقاومت بالاتری نسبت به دیگر نمونهها برخوردار است؛ زیرا فرایندهایی که در اکستروژن روی آن انجام میشود باعث افزایش مقاومت آن خواهد شد. در اکستروژن به آلومینیوم سرما داده میشود و باعث گسترش مصرف آن در صنایع خواهد شد.
۳-رسانای حرارت
در بین فلزات پر استفاده، آلومینیوم رسانای حرارتی بسیار خوبی است که همین مورد آن را به گزینه بسیار خوبی برای استفاده به عنوان مبدلهای حرارتی و سرمایشی تبدیل کرده است.
۴-قابلیت تغییر
با استفاده از یک تکنولوژی به نام ترمال بریک این امکان وجود دارد که آلومینیوم اختصاصی را در برابر سرما و گرما عایق کرد و موجب تغییر آنها شد.
۵-عدم اشتعال پذیری
از آلومینیوم به عنوان فلز کاملاً سالم و بدون ضرر یاد میشود؛ زیرا حتی در درجه حرارت بسیار بالا آتش نمیگیرد و از خود گاز سمی تولید نمیکند.
۶-قابلیت بازیافت دوباره آن
آلومینیوم اختصاصی را در صورت معیوب بودن میتوان چندین بار بازیافت کرد و از آن دوباره استفاده کرد که این کار از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
۷-شکل پذیری بالا
آلومینیوم اختصاصی در اشکال مختلف و سفارشی مشتریان تولید میشود. شکل پذیری بالا در مدلهای مختلف از ویژگیهای مثبت آن محسوب میشود.
کاربردهای آلومینیوم اختصاصی
کاربردهای آلومینیوم اختصاصی بسیار زیاد و متنوع بوده و در صنایع گوناگونی از این محصول استفاده میشود. معمولاً بیشترین استفاده از پروفیل اختصاصی در صنعت ساختمان سازی و برای تولید درب و پنجرههای سفارشی است. چند مورد از کاربردهای آلومینیوم اختصاصی عبارتند از:
۱-پنجره های آلومینیومی سفارشی
پنجرههای آلومینیوم اختصاصی، پنجرههایی هستند که در آن ظاهر و شکل، مقطع، میزان رسانایی سرمایشی و حرارتی، عایق بودن در برابر سرما و گرما و… طبق خواسته و سلیقه سفارش دهنده در نظر گرفته میشوند. در این صورت تمام اشکالاتی که در پنجرههای معمولی وجود دارند در مدلهای اختصاصی کاملا برطرف خواهند شد.
۲-تولید پنجره های دوجداره
در زمینه تولید انواع پنجرههای دوجداره و تک جداره به دلیل نیاز به قالب خاص و فریم ویژه از آلومینیوم اختصاصی استفاده میشود. در آلومینیوم اختصاصی به کار رفته برای این مدل پنجرهها، فرایند هواگیری به خوبی انجام شده و پنجره در برابر حرارت و صدا عایق خواهد بود.
۳-استفاده در صنعت خودروسازی
بدنه اکثر خودروها از جنس آلومینیوم است. این فلز به دلیل سبک بودن و مقاومت در برابر ضربه، برای تولید قطعات مختلف خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال سگدست، جعبه فرمان، غربیلک فرمان و بخشی از سیستم تعلیق از جنس آلومینیوم اختصاصی است.
۴-صنعت مبلمان
آلومینیوم نسبت به چوب از وزن کمتر و مقاومت بیشتری برخوردار است. همین نکته سبب شده تا برابر ضربهها و آسیب مقاوم باشد همچنین حمل و نقل آن آسانتر شود. جابجایی و حمل و نقل آسان از ویژگیهای مثبت مبلمان خوب است.
۵-تولید وسایل دکوراتیو
استفاده از تابلوها و وسایل دکوراتیو فلزی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. تولید انواع چراغهای خطی و لوسترهای مدرن، پنلهای دیواری مدرن فلزی و انواع تابلوهای دیواری با استفاده از آلومینیوم اختصاصی میسر است.
سخن پایانی
با توجه به مزایای فراوان آلومینیوم اختصاصی، از جمله سبکی، استحکام، و قابلیت بازیافت، این ماده به گزینهای ایدهآل برای تولید محصولات متنوع در صنایع مختلف تبدیل شده است. توانایی تولید پروفیلهای سفارشی و تطابق آن با نیازهای خاص مشتریان، آلومینیوم اختصاصی را به یک انتخاب مطمئن برای پروژههای بزرگ و کوچک تبدیل میکند. بنابراین، آشنایی با ویژگیها و کاربردهای این ماده میتواند به تصمیمگیری بهتر در زمینه انتخاب مصالح ساختمانی و تولیدات صنعتی کمک کند و به بهبود کیفیت و کارایی محصولات نهایی منجر شود.
چنانچه در این زمینه و یا قیمت ورق آلومینیوم نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره دارید با مشاورین ما در سدید آلومینیوم در تماس باشید.