همه چیز درباره ورق آلومینیوم ۷۰۷۵
ورق های آلومینیوم در دنیای صنعت و تولید، مصالح ساختمانی و مواد اولیهای که استفاده میشوند، نقش بسیار حیاتی دارند. یکی از موادی که بهعنوان یکی از پرکاربردترین و مطرحترین مواد در صنایع مختلف به شمار میآید، ورق آلومینیوم 7075 است. این نوع ورق، به دلیل خصوصیات منحصر به فرد و قابلیتهای خود، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در ادامه با سدید آلومینیوم همراه باشید تا به معرفی، خصوصیات و کاربرد های ورق آلومینیوم 7075 بپردازیم.
ورق آلومینیوم 7075 چیست؟
این آلیاژ به دلیل مزایای استحکام و چقرمگی منحصر به فردش مشهور است و در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، این آلیاژ آلومینیوم به عنوان یکی از مقاومترین آلیاژها شناخته میشود و از طرف کاربران پرطرفداری دارد.
نسبت استحکام به وزن بالای این ورقها، آنها را برای استفاده در قطعاتی که در معرض تنشهای فشاری بالا قرار دارند، بسیار مناسب میکند. ورقهای آلومینیومی ۷۰۷۵ برای عملیات کار سرد مناسب نیستند. بهتر است پس از فرمدهی، عملیات حرارتی مناسب بر روی آنها انجام شود.
برای بهبود فرآیند فرمدهی این ورقهای آلومینیومی، مناسب است که آنها را در شرایط آنیل کرده و سپس به فرم دهی بپردازید. توصیه میشود که به منظور افزایش سختی این ورقهای آلومینیوم، عملیات حرارتی روی آنها انجام شود. ویژگیهای این آلیاژها در شرایط دمای پایین نیز بسیار عالی و مطلوب است.
ویژگی های ورق آلومینیوم 7075
ویژگی برتر ورقهای آلومینیومی ۷۰۷۵، نسبت استحکام به وزن بسیار بالاست که این ویژگی آنها را برای کاربردهایی که زیر تنشهای فشاری بالا قرار میگیرند، مانند کلیدها، قطعات موشکها، قطعات فیوزها، بدنهی هواپیماها، شیرهای کنترل و سایر کاربردهای مشابه، بسیار مناسب میسازد. از جمله مواردی که از این آلیاژ در آنها استفاده میشود، ساخت قالبهای PET و تزریق بادی است.
در مقایسه با فولادها، ورقهای آلومینیومی ۷۰۷۵ دارای مزایایی همچون سبک شدن قالب (کاهش استهلاک در پرس) و افزایش تعداد ضربهای قابل انجام هستند.
دمای فورج برای این گروه آلومینیوم، معمولاً بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد قرار دارد. پس از اتمام عملیات فورج، توصیه میشود که عملیات حرارتی مناسب انجام شود. اگرچه جوشکاری ورق ۷۰۷۵ توصیه نمیشود، اما در صورت لزوم میتوان از جوشکاری مقاومتی استفاده کرد، با این وجود جوشکاری میتواند باعث کاهش مقاومت به خوردگی این ورقها شود.
ورق ۷۰۷۵ قابلیت آندایز سخت بسیار خوبی دارد و در ساخت قطعات و ماشینآلات نساجی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. در ماشینکاری این آلیاژ آلومینیوم، اعوجاج، پیچیدگی و تغییرات ابعادی پس از اتمام ماشینکاری این آلیاژ از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه شود. دلیل اصلی این مشکلات، تنشهای پسماندی است که ناشی از عملیات حرارتی T6 است. برای رفع این مشکل، پس از عملیات حرارتی T6، تمپر T6511 / T651 بر روی محصولات اعمال میشود تا تنشهای پسماندی را به حداقل برساند.
کاربردهای ورق آلومینیوم 7075
- صنایع دفاعی ، هوافضا و هواپیمایی
- صنعت خودرو
- قطعات ماشین آلات تحت تنش زیاد قرار می گیرند
- قطعاتی که به سختی ، مقاومت و سبکی نیاز دارند
ترکیبات شیمیایی ورق آلومینیوم 7075
- آلومینیوم: بین 87.1 تا 91.4 درصد
- منیزیم: بین 2.1 تا 2.9 درصد
- سیلیسیم: بین 0.5 تا 0.9 درصد
- روی: بین 5.1 تا 6.1 درصد
- مس: بین 1.2 تا 2.0 درصد
- کبالت: کمتر از 0.10 درصد
- کروم: بین 0.18 تا 0.28 درصد
- تیتانیوم: بین 0.0 تا 0.2 درصد
- دیگر عناصر: کمتر از 0.15 درصد
سخن پایانی
ما در مطلب امروز به بررسی خصوصیات، ترکیبات و کاربردهای ورق آلومینیوم 7075 پرداختیم و امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد. چنانچه نیاز به دریافت مشاوره و یا اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت ورق آلومینیوم دارید میتوانید با مشاورین ما در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.